Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 27 september 2014

het wordt weer tijd

Hallo allemaal,

Eindelijk, weer een blogje. Ben na onze vakantie alweer 2 weken aan het werk. In de vakantie heb ik alleen maar geborduurd, heb 10 Randjes erbij geborduurd en de maand november is af.


Ik heb me ook wel een beetje verkeken op wat ik allemaal zou gaan doen. Zo halverwege augustus worden de avonden alleen maar korter qua licht en lukt borduren niet zo goed meer. Om nu ook nog de daglichtlamp mee te sjouwen?...... DH vindt dat niet erg, die mag graag een potje kaarten dus weg met dat borduurwerk. Ja, ja het blijft geven en nemen he?

Afgelopen week ben ik met de Dear Jane begonnen. Er is bij ons ook een Dear Jane bee gestart dus kan ik fijn "sparren" met de andere dames want het valt me niet mee dit eerste blokje. Misschien heb ik wel direct een van de lastigste gepakt maar ja het is blokje A1 dus de eerste. Ik hou van structuur en overzicht, dan krijg je dat.
Overigens heb ik hem alweer uitgehaald en ben overnieuw begonnen. Kijk maar waarom.Blokje 12/13 zit scheef en ik heb nog wel zo secuur freezerpaper gebruikt, lijntjes getrokken. Dit project zal goed zijn voor mijn doorzettingsvermogen en geduld. Dat is in de loop van de jaren wel beter geworden maar ik heb soms nog steeds de neiging om een kastdeurtje open te trekken, het project erin te mikken, kastje dicht, zo, klaar.

Nog even een foto van 2 schattige ezeltjes op een camping in de Vendee in Frankrijk. In dezelfde wei staan ook nog 4 schapen en 2 zwanen. De zwanen zijn vast gekortwiekt want ze vliegen niet. Het heeft wel wat rustgevends dat gegraas van de beesten zo vlak voor je caravan.
Ze mochten alleen maar wortels, dus wij naar de supermarché om wortels te kopen. Dat hadden ze heel snel door. Zo kwamen ze regelmatig even een kijkje nemen bij ons, beetje snuiven, beetje briesen, aandacht trekken. Met die grote bruine ogen keken ze of je ook toevallig niet ergens een worteltje had. Nee, één keer per dag, moet wel leuk blijven. De halve camping kwam worteltjes brengen dus ze kwamen niks te kort.

Nou jullie zijn weer een beetje "bij". Ik hoop snel een mooi blokje van de DJ te kunnen laten zien en volg jullie ook weer allemaal, gezellig!

groet, Mirjam


6 opmerkingen:

 1. Ook ik begon met freezer paper maar kreeg al snel de tip om scheurvlies te gebruiken. Dat werkt perfect. Je strijkt het op de stof en naait er keurig en strak langs. Geen lijntjes meer trekken en elk blokje precies op maat. Het is te koop bij Stitcher's Inn. Succes, het is echt een leuke quilt om te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, en die ezeltjes..... Schattig zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom terug in de blogwereld ;-)
  Je borduurwerkje is prachtig.
  Geduld ik een schoone deugd zei mijn grootmoeder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk je borduurwerk. En je blokken gaan vast lukken. Zeker met een bee, dan heb je lotgenoten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even een reactie op je vraag. Ik maak vierkantje van de trekvlies zo groot als de blokjes in net boek. Ik plak dan een zo'n vierkantje op het blokje met twee stukjes schilderstape. Plakkant naar benede en trek met potlood en lineaal de stukjes over. Zowel in het boek als op het vlies nummer ik de blokjes gelijk. Dan knip ik alle stukjes uit en strijk de stukjes op de witte en gekleurde stof. Uitknippen en ik leg ze uit op een microvezel vaatdoekje dat plakt lekker aan. Dan nnai ik de genummerde stukjes stof en haal van de binnenste stukjes het trekvlies af. Niet van de buitenste want die heb je nog nodig om de binding eraan te zetten. De blokjes zijn allemaal perfect van maat omdat je keurig langs het strijkelings naait. Let op! Je moet wel heel precies tekenen en uitknippen. Hier en daar een halve mm smokkelen geeft uiteindelijk een paar mm verschil op een blokje en dat ga je zien. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Mirjam, heerlijk weer wat van je te lezen! Het is zo herkenbaar het soms teveel willen en als het niet lukt gauw in een kastje stoppen en deurtje dicht. ;-).
  Het huisje voor de maand november ziet er weer prachtig uit!
  Heel veel succes met je Dear Jane!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen