Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 12 oktober 2014

Dear Jane en meer

Hallo allemaal,

De Dear Jane bezorgt me hoofdbrekens en bijna één slapeloze nacht! Inmiddels heb ik A1 al 4 x gemaakt. Op Facebook heb ik mijn frustratie hierover al uitgebreid gespuid. Ik ben dus helemaal niet tevreden over onderstaand blokje en eigenlijk denk ik dat het voornamelijk ligt aan de lichte stof. Geen quiltstof maar ongebleekte katoen. Ik dacht slim te zijn.....Goedkoop is soms dus duurkoop. Waarschijnlijk best prima geschikt als achtergrondstof maar niet voor deze blokjes.


Wat nu? Ik wilde er eigenlijk ook geen kapitalen instoppen. Quiltstof is duur en 5 meter (of meer?) voor de sashings en achterkant is veel geld. Ik heb nog veel rode stof over en ik heb ook best veel blauwe stofjes. Dus verstand op 0 en gewoon een nieuw blokje uitzoeken en het mezelf niet al te moeilijk maken. Dat werd dus blokje K12. Ook weer op verkeken. De 4 driehoekjes lijken driehoekjes maar zijn het niet. Dus het paste niet, grrrr Ik ben toen alle blokjes gaan nummeren en jawel, beloond. Best een aardig blokje geworden en ik ben tevreden.


Ik ben  scheurvlies gaan gebruiken maar dat bevalt me niet. Het blijft niet goed zitten en dan ben je nog veel verder van huis want er zijn dan geen lijntjes getrokken zodat ik niet meer weet waar het stiklijntje zit. Dus ik ga weer over op het freezerpaper en trek braaf het patroontje na. Kost iets meer tijd maar waarschijnlijk toch verstandiger.

Vandaag is onze kleindochter Karlijn 4 jaar geworden. Gisteren hebben we een uitgebreid feestje gevierd. Haar mama,DD,  had een prachtige Barbietaart gemaakt. Smaakte heerlijk!
Karlijn kreeg een K3 jurk en die moet geshowd en wel boven op de kast! Het is toch zo'n lekker ding!! Dat is een erfenis van haar moeder. Bij ons mochten de kinderen als ze jarig waren boven op de tafel staan. Dan werden ze uitgebreid toegezongen. Ik snap het nog steeds niet maar ze vonden het prachtig!

Verder is de maand december ook geborduurd, de franse knoopjes ontbreken nog, die heb ik leren maken op een workshop "tips en trucs"borduren in Roden. Vorige week ben ik daar met vriendin Nel naar toe geweest. Dat was al een feest op zich. met de trein naar Groningen en dan met de bus naar Roden. Op de terugweg hebben we lekker gegeten in Groningen en hebben we een half uur bij de verkeerde bushalte staan wachten op de bus terug. Zo raar, er stopt er geen een!! Pff, provinciaaltjes in de grote stad! Maar over de franse knoopjes, ik moet er eerst nog 100 oefenen, dan zou ik het moeten kunnen zegt de Juf!


Rest nog Januari en dan zijn alle maanden geborduurd. Op naar het volgende project waarvoor alles al klaar ligt!
 Ik wens jullie allemaal een fijne zondag en tot blogs!


3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je mooie kleindochter. Ik hoop dat je de beste manier vindt om de blokjes te maken. Het is ook wel een beetje oefening baart kunst hoor! Mooi borduurtje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met de verjaardag van Karlijn en wat een stralend meisje! Vast genieten voor oma.
  Je huisje voor december is prachtig.
  Heel veel sterkte met je dear Jane! Lijkt mij een hele uitdaging.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet te snel twijfelen of een blokje mislukt is. Mijn ervaring met DJ is dat het lijkt of het blokje schots en scheef is. Maar als het straks tussen de sashings gevangen zit, dan valt het ineens helemaal mee en is het toch rechter en netter dan je dacht.

  BeantwoordenVerwijderen