Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 26 oktober 2014

nieuwtje

Goedemorgen allemaal,

Wintertijd, ik moet er altijd aan wennen, zat om 07.00 uur al rechtop in mijn bed. Wel vroeg, toch maar weer terug. Niet slapen dus he?
Ik heb het uitgehouden tot 7.45 uur, tjonge! Maar dan heb je wel een fijne lange dag. Dus de was hangt al, beetje gepoetst in huis terwijl DH  naar  de kofferbakmarkt ging. Ik heb wel genoeg prullaria gezien. Gisteren zijn we naar de IJhallen geweest in Amsterdam. Allemachtig wat een "zooi". Dat vind ik dan wel weer genoeg voor één dag, afgesleten voetjes had ik!

Dan nu mijn nieuwtje, ik ga over 2 weken met pré pensioen. Ik geloof dat ik dat nog niet heb verteld heb hier. Binnen Jeugdzorg gebeurt heel veel, onze instelling is fors aan het bezuinigen en hoewel de kans niet groot is dat ik met 28 dienstjaren het veld moet ruimen heb ik toch besloten om zelf mijn biezen te pakken. Plaats maken voor een ander, maar dat niet alleen, ik merk dat ik minder flexibel word, de eisen die "men"stelt worden steeds hoger en de lol die ik in mijn werk had steeds kleiner.
DH is al ruim een jaar thuis en volgend jaar half april de caravan pakken en wegwezen zolang WIJ dat willen wordt steeds aanlokkelijker! Het kostte toch wel even gepieker én gereken maar vrijheid is ook wat waard!

Dus heb ik aardig lopen peinzen over afscheidscadeautjes. De kans dat één van mijn collega's op mijn blog kijkt is niet groot, ik neem gewoon de gok.

Ik ben voor mijn naaste collega's kaarten aan het borduren waar ik een persoonlijke tekst op wil zetten en ik ben nog even leuke spreuken aan het zoeken. Iemand een idee? Ik hou me aanbevolen.


Voor de rest van de collega's heb ik leuke kleine potjes gekocht waar ik dropjes in ga doen. Kaartje eraan, strikje erom, klaar!Dus ik heb nog even wat te doen, maar komt goed. Straks heb ik hopelijk weer wat meer tijd om verder te gaan met DJ en mijn Rode Sprei moet nog doorgepit. Ben wel begonnen maar het schiet niet op zo. Gelukkig ga ik nog steeds 2 x in de maand naar de Bee. Een keer per maand DJ en één keer per maand neem ik mijn Rode Sprei mee.

Nou jullie zijn weer aardig op de hoogte! Fijne zondag en tot blogs!
Mirjam

7 opmerkingen:

 1. Ha Mirjam,

  Je brengt me op een idee!
  Ik heb mijn baan opgezegd, nog geen pre'pensioen maar gewoon niet meer gelukkig en zocht nog iets voor mijn collega's en cliënten om uit te delen. Ik ga naar IKEA!!!!
  Ik pik je ideetje, wat voor een snoepjes doe jij er in??
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk vooruitzicht Mirjam, niet meer moeten, alleen maar hoeven. En fijn het idee dat de vakantie eindeloos kan duren! En natuurlijk heel veel tijd om te quilten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was te snel....ik vind je afscheidscadeautjes echt enig. Kijk voor tekst even op Google bv zoeken op 'afscheidsgedicht' of zo. Te kust en te keur....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte proficiat met je prépensioen!
  Je afscheidskadeautjes zien er erg leuk uit.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt een goede beslissing genomen, Mirjam. Vier jaar geleden had ik hetzelfde dilemma en heb ik ook gekozen voor vervroegd pensioen. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Mijn dagen zijn goed gevuld met hobby's en wat mantelzorg, en o, ja, ook het huishouden, Maar het meest geniet ik ervan dat je baas over je eigen agenda bent. Succes met het maken van de afscheidscadeautjes. Je collega;s zullen er vast blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wens je heel veel genieten in je/jullie nieuwe levensfase! En wat een leuke afscheidscadeautjes ben je aan het maken.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke afscheidscadeautje heb je gemaakt. Dat zal zeker gewaardeerd worden. Straks lekker genieten,maar de eerste tijd zul je wel even bij moeten komen

  BeantwoordenVerwijderen