Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 16 november 2014

Werkeloos!!!

Zomaar was het 11 november, ja Sint Maarten, maar ook de dag dat ik afscheid nemen mag/mocht van al mijn collega's. Het zal even wennen zijn maar ik hoop toch echt niet in het grote gapende zwarte gat te vallen waar velen mij al voor waarschuwden! Ik verveel me niet zo gauw, vind altijd wel iets om me mee bezig te houden. Voor mij is het belangrijk een nieuw ritme, structuur aan te brengen aan mijn dag. Wat ik zeker zal missen is toch "imput"van collega's, sparren over werkzaamheden maar ook over "de dingen"van alle dag, nieuwsberichten e.d. Ik wil ervoor zorgen dat mijn wereldje niet te klein wordt. Vrijwilligerswerk doen waren de eerste dingen die men tegen mij riep! Maar ook dat is best nog lastig. Met een beetje mazzel zijn we toch zomaar 15/16 weken per jaar van huis. Dan kun je als organisatie niet op een vrijwilliger rekenen, dat gaat hem dus (nog) niet worden.
Van een collega kreeg ik iets heel bijzonders, daar was ik echt stil van, ze weet dat ik dol ben op biscornu's, dus is ze van de zomer hier al mee begonnen om dit voor mij te maken. Is dit lief, of is dit lief?


Op mijn beurt heb ik alle collega's getrakteerd op een potje drop en een paar collega's met een geborduurde kaart met een afscheidswoordje!Gisteren met vriendin Nel naar de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein geweest. Gezellig met de trein. Begon al goed want flink kwetterend zaten we in de trein. Fijntjes werd er ons met "het vingertje"op gewezen dat we ons in de stiltecoupé zaten. We durfden elkaar niet aan te kijken, de lachkriebel begon al aardig te borrelen. Dames van de pensioengerechtigde leeftijd kunnen zich toch niet meer zo'n lachstuip veroorloven?
Gelukkig moesten we overstappen en hebben we even heel goed gekeken waar de stiltecoupé zich bevond want dat overkomt ons maar één keer. Overigens vind ik wel dat je het slecht kunt zien, maar dat ligt misschien aan mij.


Ik had niet echt een vaste hand toen ik deze foto maakte. Eigen schuld, er hangen allerlei tasjes aan je arm te bungelen en dan wil je met je telefoon toch een aardige foto maken. Jammer! Wij vonden het een leuke beurs en ik vond het niet zo heel erg dat het niet loeidruk was. Waarschijnlijk omdat het tegelijk samenviel met de intocht van de Sint in Gouda en op tv. Ik hoop wel dat de standhouders toch goede zaken hebben gedaan want deze beurs wil ik volgend jaar toch graag weer bezoeken!Bij bovenstaande jassen heb ik ademloos staan kijken, Wat heeft de maakster (zie foto) Marijke van Velzen van ART2WEAR dit prachtig gemaakt.Helaas hadden we geen tijd om een workshop bij haar te volgen, maar wie weet krijgen we daar nog eens de kans voor.
Ook kun je een kijkje nemen op haar blog: ART2WEAR

Nou, de buit natuurlijk, Ik ben me een klein beetje te buiten gegaan. De mallenset van Dear Jane stond wel op mijn lijstje maar eigenlijk vond ik het te duur. Ben toch voor de bijl gegaan. Want het is wel superhandig. Het is sowieso best lastig om de goede maten "vast" te houden en dit is wel een heel fijn hulpmiddel. Om het voor mezelf te vergoelijken heb ik bedacht dat ik ze na het maken van de Dear Jane altijd weer kan verkopen. :)) Heb de verpakking dus maar bewaard!
Bij Maaike Bakker  heb ik het patroon van de ballerina's gekocht. Met een kleindochter op ballet moet ik dit echt gaan maken. Al met al ben ik zielsgelukkig met mijn spulletjes naar huis gegaan.Nou, wat een lang verhaal op deze regenachtige dag op mijn blog! Ik hoop dat ik jullie niet verveeld heb! Fijne handwerk en knutseldag!

groet, Mirjam

10 opmerkingen:

 1. Welkom in het land van jonge pensionado's! Ja het is een beslissing en wennen aan het idee "nu" al te stoppen met werken. Je had nog zo'n drive, nog zoveel arbeidsvreugde en toch kan ik je zeggen dat ik nu na 1 jaar het ervaar als een cadeau en dit gevoel wens ik je van harte toe!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk, die zee van vrije tijd die voor je ligt. Je gaat je vast niet vervelen als ik zo naar je nieuwe aankopen kijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij ga jij je helemaal niet vervelen de komende tijd! Genoeg handwerkbeurzen en shows en ook nog het nodige met de hand te doen. En...heel belangrijk: mee te nemen op vakantie!

  PS. Elke ochtend uitgebreid en op je gemak de krant lezen bij/ na het ontbijt is ook een mooie structuur hoor! Gevolgd door een lekker kopje koffie en dan op je gemak bekijken wat je met de dag gaat doen! Heel veel plezier de komende tijd! groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou veel handwerk plezier in al je vrije tijd, ga er maar eens lekker van genieten.....................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hoeft je vast niet te vervelen, vooral niet met zulke leuke hobby's. Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij kun je niet eens het woord 'vervelen' in je eigen woordenboek vinden, Mirjam! Geniet van je overvloed aan vrije tijd (je hebt het altijd verdiend na een werkzaam leven) en vroeg of laat ben je vanzelf wel toe aan vrijwilligerswerk! Trouwens, het woord werkEloos betekent niets doen en dat is, zo te lezen, niet aan jou besteed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach als je graag quilt val je niet zo snel in een gat, toen manlief bij huis kwam heb ik alle vrijwilligerswerk opgezegd en nu genieten we samen. Het dagritme wordt toch anders, ook al wil je dat eigenlijk niet. Geniet van de tijd die je nu hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afscheid nemen blijft verdrietig maar ik weet zeker dat je een leuke tijd tegemoet gaat. En volgens mij heb je helemaal geen tijd om je te vervelen, je moet in ieder geval een keer freubelen met je oud-collega's.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vervelen zal je niet snel gebeuren maar je werk en collega's ga je zeker missen. Succes en lekker veel tijd om leuke dingen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een verwennerij, zowel van jou naar je collega's, als andersom! Uit ervaring weet ik dat je je beslist niet zult gaan vervelen, je zult je nog eens afvragen hoe je erbij kon werken...:)
  Geniet ervan! Groetjes, Marjo

  BeantwoordenVerwijderen