Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 30 november 2014

Vorderingen

Hallo allemaal,

Al 2 weken "Vrij". Het is nog steeds een beetje wennen en voelt als vakantie! Maar het is heerlijk dat ik bijna alle middagen lekker aan het borduren/haken/quilten kan gaan.

Het quiltje voor Karlijn met de Balletdanseressen vordert best wel, ben eerst een halve middag bezig geweest met goed kijken wat nu waar komt. Mij helpt het dan om, beetje slordig, in te kleuren.
Natuurlijk weer zitten tobben met het spiegelbeeld. Ik kan dat niet vooruit bedenken, ik moet het echt zien. Gelukkig maak ik 2 danseressen dus het komt altijd goed!Alles ligt nu geknipt op volgorde klaar, ik mag alleen geen fouten meer maken want ik heb nog paarse achtergrondstof van circa 4 bij 4 cm.

Vorige week ben ik in Enschede naar het Textiel museum Twentse Welle geweest.Wat een leuk museum. In eerste instantie gingen we voor de Art Quilt Tentoonstelling. Hele mooie en bijzondere quilts hingen daar.
Met name de boom vond ik wel fascinerend. Er werden technieken gebruikt waar ik van het bestaan niet eens gehoord of gezien had.
Wat ik heb begrepen is de boom in verschillende seizoenen gefotografeerd, over elkaar gelegd en toen op stof geprint. Heel bijzonder. Ik geloof niet dat ik ooit zoiets zou willen/kunnen maken maar mooi vond ik het zeker. De tentoonstelling is volgens mij tot 15 januari 2105, dus misschien een leuke tip. Het museum is sowieso leuk, we hebben  grote machines gezien waar ze vroeger en nu ook nog tafelkleden en theedoeken weven. De schering en inslag, als je de machines aan het werk ziet weet je ineens weer hoe dat werkt.


De foto met de 3 quilts hing op een hele grote wand. De blokken zijn door quiltsters gemaakt uit verschillende landen voor de inwoners van Enschede na de vuurwerkramp. Mooi!

Ik wens jullie allemaal een fijne "warme"zondag op deze grijze dag!
Mirjam

9 opmerkingen:

 1. Hallo Mirjam,
  Wat een gezellig blog! En die museum-tip gaat in mijn agenda. Altijd leuk om werk te zien dat je (kan) inspireren.
  Succes met de ballerina's, zien er prachtig uit.
  Groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Mirjam.
  Wat wordt dat een leuk Quiltje voor Pien.
  Leuk hoor die danseresjes. Dit zal wel heel erg gewaardeerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Mirjam,

  Bedankt voor je sfeervolle verslag van je bezoek aan het Textielmuseum. Heel leuk. En die ballerina's worden top. Je kleindochter zal er vast blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om je middagen aan je hobby's te besteden! Ben zelf ook van de middagen :-).
  Leuk verslag van het textielmuseum, staat op m'n lijstje voor als we in de buurt zijn.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie tentoonstelling! En die danseresjes.....te leuk natuurlijk! Heerlijk dat je nu zoveel tijd hebt om lekker bezig te zijn met lapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk en leerzaam museum. Art-quilts zijn niet echt mijn ding, maar ik vind sommigen toch erg mooi en knap gemaakt/bedacht.
   Het danseres-blokje is enig, en dat gevoel van 'vrij zijn' is heerlijk. Er zijn genoeg dingen om die tijd in te vullen, hè?
   Groetjes,
   Rian

   Verwijderen
 6. Heerlijk he, zoveel vrije tijd! Geniet er maar lekker van. Twentse Welle is idd. een erg leuk museum. Wij zijn er een paar jaar geleden al eens geweest en ik hoop dat het vóór het eind van de tentoonstelling nóg een keertje lukt! En wat wordt je ballerina leuk zeg! Staat bij mij ook al heel lang op mijn verlanglijstje, ook al heb ik dan geen kleindochter. Is ook leuk voor een droomdekentje, toch? Veel plezier nog en groetjes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk je ballet danseressen! Je bezoek aan het museum ziet er goed uit. Mooie dingen te zien.

  BeantwoordenVerwijderen