Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 14 december 2014

klein berichtje

Toch meer even een berichtje, alhoewel ik moet zeggen dat ik niet zoveel nieuwe "updates" kan laten zien. Ik ben momenteel met van alles en nog wat bezig en eigenlijk allemaal "net niet".
Kan het allemaal wel weer gooien op het nog wennen aan mijn vrije tijd maar zo is het wel een beetje. Heb nog geen ritme en balans gevonden, dat kost tijd wordt mij door iedereen verteld. Mmm.

Vorige week zijn DH en ik naar Berlijn geweest, met de trein. Geweldig, 3 uur vertraging op de heenweg, de trein van Almelo naar Berlijn viel gewoon uit. Gelukkig hebben ze een best aardige stationsrestauratie met van die hele grote CHOCOLADEMUFFINS. Ik kan weerstand bieden aan appeltaart en kroketten maar Chocolademuffins........
Maar toen kon dan toch de reis voortgezet worden en in 4,5 uur waren we in Berlijn. Wat doen deze sukkels, ze stappen bij het verkeerde station uit. Op ons reisschema stond Berlin-Spandau, wij hebben ons helemaal niet afgevraagd of dat handig is, als makke schapen stappen we uit op een koud klein gigadruk station.Het was inmiddels 17.30 uur. Maar een vriendelijke Berlijner nam ons op sleeptouw. Hij nam ons vervolgens mee de trein in nam naar Berlin Hauptbahn, zette ons bij het juiste spoor,vertelde precies waar we eruit moesten en wenste ons Frohe Weihnachten. Helemaal soepeltjes verliep het toen toch nog niet maar dat is wederom onze eigen schuld. Ga het niet uitleggen, hihi.
Wij hadden ons hotel op de Kurfüstendamm, midden in het centrum. Je weet echt niet


wat je ziet, al die Kerstverlichting begin december. Wat een feestje, ik hou er zo van!

Natuurlijk hebben we heel veel gelopen, heel veel gezien, Brandenburger Tor, we zijn naar de Reichstag geweest. Dat is ook een hele onderneming want daar kom je zo maar niet in. Dat gaat op aanmelding. De volgende dag mag je dan terugkomen met een op je naam gesteld formulier, je paspoort en een controle waarbij je wordt bekeken of je niet een van Duitslands grootste misdadigers bent. Ik kan daar nooit zo goed tegen, ik word er eigenlijk een beetje zenuwachtig en kribbig tegelijk van.
Natuurlijk zijn we 7 van de 25 Kerstmarkten die Berlijn rijk is, af geweest. Dat kunnen ze daar hoor! Heel gezellig en sfeervol.
We hebben Schloss Charlottenburg bekeken en restanten van de muur op de Potzdammer platz. Checkpont Charlie is natuurlijk ook iets wat je niet mag missen. Het monument opgericht voor de Roma Sinti zigeuners die in de oorlog vervolgd en vermoord zijn. Indrukwekkend en verdrietig. Op zulke momenten waren we blij dat er ergens weer een Kerstmarkt opdook. Volgend jaar gaan we zeker weer, want er is nog veel meer wat we willen zien.

Weer thuis gekomen ben ik verder gegaan met de balletdanseresjes voor onze kleine ballarina.


De randen heb ik gisteren gesneden en gaan er van de week aan. In het patroon zijn er geen oogjes afgebeeld en eigenlijk vind ik dat niks.
Wat vinden jullie, oogjes? En zo ja, hoe? Kraaltje, of een een frans knoopje borduren?

Ook het vestje vordert gestaag


Ben ook nog wat haakfrutsels aan het maken voor kerst, maar is nog niet toonbaar, moet ik nog aan "sleutelen"!

Toch nog een groter berichtje dan ik had gedacht maar zoals jullie weten leuter ik graag en dan kan ik gezellig uitweiden. Mijn Berlijn reisverslag is 4 A4tjes. Ik zal jullie er niet mee vermoeien.

Fijne zondag!
Mirjam


6 opmerkingen:

 1. Gezellig he al die kerstlichtjes,zo sfeervol allemaal.
  Weer een gezellig blogje zo hoor.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je blogje mooie kerstversiering!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent de tijd kwijt en het duurt even voordat je die terug hebt gevonden, hihihi. Wij hebben inmiddels het rktme terug gevonden.heeft wel meer dqn een jaar geduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet gewoon het gevreesde "gat" leren invullen, en dat kost tijd. Komt helemaal goed hoor, je moet er alleen geen haast mee hebben. Jullie zijn wel heerlijk uit geweest, zo te zien.
  Wat betreft je danseresjes... Ik zou voorzichtig zijn met oogjes. Ze worden heel snel te groot voor het snoetje, en ik vind ze zo ook enig hoor. Dat vestje is ook een schatje. Leuk patroon!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sfeervolle foto's van Berlijn en missers zijn vaak van toegevoegde waarde in je herinnering van een stedentrip!
  En inderdaad kost het tijd maar die balans gaat komen weet ik uit ervaring!
  Succes met de ballerina's, zou voorzichtig stipjes zetten met uitstrijkbare stift om te zien of de oogjes wat toevoegen.
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze dagen zijn ook rommelig helpen ni om een ritme te vinden. Berlijn prachtig he. Ja controles zijn nooit leuk maar soms blijkbaar wel nodig. Leuk je blokjes! Nice days

  BeantwoordenVerwijderen