Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 30 december 2014

bijna 2015

Hallo allemaal,

Mijn laatste blogje van 2014!

Voor ons was het een fijn jaar met veel feestelijkheden. 40 jaar getrouwd, met pré pensioen, weinig tot geen ziekte of zeer, wat wil je nog meer?

De geborduurde maand januari kan ik jullie nu ook laten zien, over 2 dagen mag deze dan ook aan de muur. Kijken wat 2015 ons gaat brengen!


Voor de Kerstdagen heb ik nog potjes om zitten haken, ik vond ineens een leuk patroontje en dacht, kom laat ik het eens proberen. Nou best grappig, maar ook niet meer dan dat!Vlak voor de Kerstdagen kwamen onze kleindochters logeren, Papa en Mama allebei werken, dus kom maar op met de dames.

Graag willen ze dan in ons bed een filmpje kijken. Het feit dat de bedden omhoog kunnen is helemaal leuk natuurlijk. Ze hebben ook ontbeten in ons bed, dat was even iets minder, ik vind nog de hagelslagjes, haha! Nee, Oma, wij passen heeeel goed op hoor. Ja, ja!

Gisteren heb ik het ballarinaquiltje afgemaakt. Ze wilde graag een kussentje, ik vind hem wel aardig gelukt, ben toch wel tevreden. Ik heb de hartjes met de naaimachine erop gestikt. Dat is even raar draad, ik hoop dat het goed blijft zitten want ik heb vanmorgen met de hand alweer van alles vastgezet omdat het op onverklaarbare wijze los zat. Ik heb machinequiltgaren gebruikt.


Ik wens iedereen een heel goede Jaarwisseling en een voorspoedig 2015 met veel gezondheid, liefde en geluk!

Mirjam

10 opmerkingen:

 1. Fijn dat je op zo'n positief jaar terug kunt kijken.
  Ik wens je een gezellige jaarwisseling en alle goeds voor 2015.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk dat je tijd zo goed kunt besteden aan verschillende dingen. Je zult zien dat je je nog eens afvraagt waar je de tijd vandaan haalde om te werken! Ik wens jou ook een gezond, creatief en voorspoedig nieuwjaar! En dank je wel voor je lieve compliment op mijn blog...
  Groetjes, Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn je ballerina's leuk geworden! Ik hoop dat 2015 dit jaar zal overtreffen met nog meer fijne dingen om van te genieten. Die twee meiden in dat grote bed is al enig natuurlijk (afgezien van de hagelslag).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kwam zojuist voor het eerst op jouw blog. Leuk! En ik ben ook maar gelijk volger geworden.
  Wat een schattig quiltkussentje met de ballerina's. Kan je me zeggen waar het patroontje te koop is? Behalve dat we naamgenootjes zijn, hebben we gemeen dat ook ik 2 kleindochtertjes heb, waarvan de oudste op dans/balletles is.
  Goede jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hee, naamgenoot, mail me even op midose53@gmail.com. Ik kan je blog niet vinden om te reageren.

   Verwijderen
 5. wat ziet je borduurtje er prachtig uit en leuk voor de dames dat ballerina kussen.Op naar het volgende positieve jaar. Fijne jaarwisseling

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kerstlichtjes en wat een heerlijke plaatje je kleindochters in jullie grote bed, voor altijd een mooie herinnering.
  Fijne jaarwisseling en groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gun je nóg zo'n mooi jaar! Geniet maar lekker van je pensioen en ALLE tijd van de wereld om lekker te prutsen!
  Gouddraad op de machine hangt héél erg af van het merk heb ik gemerkt. Uiteindelijk had ik er een gevonden die níet steeds knapte en mooi resultaat gaf. Ik zal eens op mijn kamertje kijken welk merk dat is, dan laat ik het je weten.
  Enne....zouden we elkaar dit jaar dan toch écht eens tegenkomen?Lijkt me leuk. Vooralsnog staat de handwerkbeurs in Zwolle in feb. in de agenda.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jij ook een heel goed, gezond en creatief 2015 gewenst. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen