Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

vrijdag 30 januari 2015

beetje boel pech

Hallo allemaal,

Twijfelend stond ik maandag 19 januari in de garage, neem ik de fiets of neem ik de auto? Och, zei ik tegen mezelf, niet miepen, gewoon lekker fietsen. Onderweg dacht ik nog, mmmm het is toch wel een beetje glad geloof ik. Bij het eerste houten bruggetje ging het fout. Ik voelde de fiets onder mij uitschuiven en daar lag ik. Je eerste reactie is opstaan en met hulp van een toegesnelde man lukt dat, maar niet lang. Mijn enkel kwam wel heel raar mijn schoen uit. Dan is het eigenlijk een kwestie van "overgeven aan je lot". Binnen no time lag ik in een ambulance, spoedeisende hulp en aan het eind van de dag een operatie. Platen en schroeven in je enkel, DH kon een tasje met spulletjes ophalen want 3 nachtjes blijven was zeker. Tjonge, wat een consternatie, ik had nog nooit in een ziekenhuis gelegen, nog nooit geopereerd, ik was behoorlijk uit mijn doen! Voorlopige conclusie: 6 weken gips en NIET belasten.
Inmiddels zijn we een week verder, ik strompel met looprek richting toilet en bank. Op mijn billen 's avonds de trap op en 's morgens naar beneden. DH heeft handgrepen in de toiletten gemaakt zodat ik me zelf omhoog kan hijsen. Arme DH, hij rent zich echt een "slag in de rondte". Boodschappen, koken, helpen douchen, van alles halen en brengen, pffff Maar volgens mijn dochter ben ik superstoer, dus daar hou ik me maar aan vast. Dit gaat ook weer over. De chirurg zegt wel dat het herstel 95% zal zijn en dat duurt dan wel één jaar. Ok!
Dus de nieuwe knie die gepland stond voor juli van dit jaar gaat dan ook zeker niet door.

Maar goed genoeg gemekker, ik heb al wel aan de grote tafel zitten borduren aan de Randjes van 2014. Die schieten nu toch wel op,


Verder ben ik bezig met een schattig vestje voor Karlijn, ze heeft zelf de kleurtjes uitgezocht, ik had het liever wat flitsender gezien maar ook als 4 jarige heb je zo je eigen ideeën over je kleding. Dat mag!

De mouwtjes zijn wel in de kleuren van het bovenstukje!

Verder was ik, voor mijn ongeluk, heel dapper weer begonnen met quilten. Elke dag een paar draadjes. Heb besloten te veranderen van quiltgaren want het polyester garen beviel me helemaal niet. Dus heb ik besloten te gaan quilten met Auriful, Wat een genot!Lastig vind ik wel welke quiltpatroon ik moet kiezen voor elk blok. Kan ik nu mooi over nadenken want echt quilten gaat me nu nog niet lukken, te zwaar op mijn benen.

Nou voorlopig is dit weer even het laatste nieuws, ik hou me zoet met jullie blogjes bekijken, lang leven Facebook en alle leuke (haak en quilt) groepen. Ik verveel me "nog"niet!

Lieve groet, Mirjam

10 opmerkingen:

 1. Inderdaad een behoorlijke dosis pech! Heel veel sterkte en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een pech Mirjam! Nu weet ik weer waarom ik bij twijfel altijd de auto neem. Mijn motto is: 'Beter een deuk in de auto dan een breuk in mij'.
  Maar jij zit er nu maar mooi mee. Wel lekker veel tijd om te quilten natuurlijk. Ik hoop dat je niet al te veel ongemakken en pijn hebt, sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een boel pech, nu heb je wel veel tijd om te handwerken, alleen op deze manier is het natuurlijk niet zo leuk. Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is zeker pech hebben! Heel veel beterschap. Hopelijk vind je veel voldoening in je handwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat balen zeg, daar zit je dan in de lappenmand.
  Laat je maar lekker verwennen nu en ga zelf maar steekjes zetten.
  En blogjes lezen, heb je wat te doen he met je tijd.
  Beterschap...............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel sterkte Mirjam en beterschap, je geduld wordt wel op de proef gesteld. Ik hoop dat het allemaal niet te pijnlijk is, lieve groet, Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is inderdaad veel pech, pijn en gedoe. Ik wens je heel veel en goede beterschap. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beterschap, Mirjam, en je was vroeger op school op rekenles vast goed in breuken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, Mirjam dit is heftig nieuws! Net begonnen aan je "vrijheid" wordt je nu gedwongen rust te nemen, heel vervelend voor je. Sterkte dan ook gewenst.
  Goed te lezen dat er gelukkig nog genoeg zijn waar je wel mee bezig kan zijn. Schattig vestje voor Karlijn, zal haar vast heel parmantig staan!
  Nogmaals sterkte en heel veel lees plezier!
  Groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen