Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

maandag 23 februari 2015

paar weken verder

Al een paar weken niet actief op mijn blog. Tijd genoeg, dat is het probleem niet hoor. Inmiddels is het 5 weken geleden dat ik de smak maakte met mijn fietsje. Mijn fiets is inmiddels gerepareerd, mijn enkel nog niet..... Volgende week mag ik terugkomen bij de gipskamer en chirurg en dan gaan we horen of het goed geheeld is. Dan moet er nog een schroef verwijderd worden (weer dag ziekenhuis) en dan, ja dan, dan mag ik hopen dat ik de enkel voorzichtig mag gaan belasten. Ik word het gehinkel een beetje zat en dat ik niet dat kan doen wat ik wil doen. Gelukkig word ik wel handiger maar ook dat is niet altijd slim, want dan haal ik acrobatische toeren uit waardoor het gevaar bestaat dat ik alsnog op de linkerenkel steun en dan zijn we nog verder van huis vrees ik.Fijn is wel dat ik nu, op mijn billen, zelf naar boven en naar beneden kan. Boven is nu ook een looprek dus zo kom ik dan toch nog eens op mijn hobbykamer.

Ben weer overnieuw begonnen met blokje A1 van de Dear Jane. Ga nu de aanwijzingen volgen op "That Quilt". Ik moet zeggen dat werkt veel beter, mijn blokje is nu na 4x op de gewone manier proberen veel beter gelukt. Paperpiecen werkt voor mij goed en zit het gewoon netter in elkaar. Ik ben van plan om de "quilt as you go"methode te gaan gebruiken en ik ga zeker niet alle blokken maken. Alleen de blokken die ik leuk vind.


Karlijn's vestje is af, ik vind het goed gelukt, ben benieuwd wat de dame er zelf van vindt. Ze komt morgen samen met haar zus en DD een broodje knakworst eten.


Ik hoop dat het vestje past.

Zondag de 15e ben ik met vriendin Nel naar de Handwerkbeurs geweest. Heb erg  getwijfeld of ik dat wel durfde maar met de rolstoel mee, de zekerheid dat er een gehandicaptentoilet was en de steun van Nel hebben we de tocht naar Zwolle aanvaard. Wat werd ik blij van de beurs, we hebben genoten, zoveel mooie dingen gezien én aangeschaft.


Voor DD ga ik een kussen maken van granny's. Bestemd voor op hun nieuwe bank. Ben al stoer begonnen maar hoe maak ik nu straks dat kussenhoesje? Ik wil alleen de voorkant van granny's doen, maar dan? Iemand een idee? Op een bestaand hoesje naaien? Wordt dat mooi? Ik hoor het graag.


Borduurnieuws volgende keer!

Dag allemaal, tot blogs!
Mirjam

4 opmerkingen:

 1. Ik zou een effen hoesje op maat maken en daar de lap met Granny's op vastnaaien met kleine steekjes. Leuk vestje heb je gemaakt en mooie oogst in Zwolle. Het zal niet meevallen dat gestrompel, kan me voorstellen dat je het goed zat wordt! Sterkte nog even......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig kun je je zo toch nog wel vermaken. Maar wat is het lastig hè, problemen met je enkel? Veel beterschap en ik zal duimen dat het allemaal goed zit straks!
  En dat vestje is om op te vreten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig hebben we een fijne hobby, handwerken toch.
  Je laat ook weer mooie werkstukjes zien zeg.
  Maar heel veel sterkte met je enkel, dat het maar snel helen mag..........................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De 6 weken schieten nu weer op voor je. Ik duim dat alles in orde is. Wat een leuk vestje voor je kleindochter! Paste het? Wat fijn dat je toch nar de handwerk beurs kon. altijd leuk om naar toe te gaan. He... sterkte met je laatste gipsloodjes.

  BeantwoordenVerwijderen