Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 25 april 2015

nieuwe projectjes

Hallo allemaal,

Na mijn ongelukkige val in januari en de vervelende weken daarna ben ik heel blij dat ik steeds mobieler wordt. Autorijden (kleine stukjes) en fietsen gaat steeds beter. Op die manier kan ik weer zelf op pad en daar houd ik van. Ook in huis vind ik het fijn dat ik weer een beetje "uit de voeten" kan. Mijn DH heeft een aantal taakjes met een big smile weer teruggegeven aan mij! Terwijl hij zonder morren alles heeft gedaan hoor, van wc's uitsoppen tot en met de boodschappen en de was. Het kostte me moeite maar de strijk hebben we gelaten voor wat het was. Behalve als het echt MOEST.

Dus kon ik nu zelf de kleurtjes kopen die ik nog nodig had voor de 2 projecten hieronder.Dat laatste was nog een heel gedoe want in dit Kerstpatroontje stonden kleurnummers van een garen wat ik helemaal niet kende; HF-Garn. Op internet een omrekentabel gezocht en toch de fabrikant in Duitsland gemaild met de vraag of zij mij ook de DMC kleurnummers konden geven. Ik verwachtte daar niet zo veel van maar tot mijn verbazing kwam er een heel lijstje en toch weer anders als de omrekentabel aangaf. Dus ik ben weer helemaal blij.

Al maanden heb ik bijgaand patroon in huis, maar het zoeken naar de juiste borduurstof nam wat tijd in beslag. Ik heb ontdekt dat het op 12,6 draads wel erg mooi is maar het is wel turen, ik zit er steeds naast te prikken dus heb ik besloten het toch op 10 draads te doen. Mooie ecrustof gevonden, dus ik kan los. Hier ben ik wel een poosje zoet mee. Ik denk dat ik eerst de bloemen in de rondte maak en dan de invulling binnenin. Er zitten een paar alfabetten in en het lijkt mij leuk als ik de daar onze namen, trouwdatum, namen kinderen en kleinkinderen in ga zetten. Maar dat is van later zorg.Op een workshop eind maart was ik begonnen met dit (reis) tasje voor IPad en E-reader. Niet perfect maar ik ben blij met het resultaat. Ik ben nog op zoek naar een patroon voor een flink formaat toilettas, met rits, lange schouderhengsels en vakjes aan de buitenkant voor bril e.d. Ik hou me aanbevolen voor tips!


Verder ben ik ook bezig met hexagonnetjes te snijden en knippen voor een loper op de tafel. Ook een heerlijk vakantiewerkje straks, dus ik ga zorgen voor een flinke voorraad.


Voor wie denkt, zit die Mirjam nou alleen maar te borduren tegenwoordig? Nee hoor, maar het was de laatste maanden natuurlijk wel allemaal wat makkelijker om kleine projectjes te doen. Heb ook weer een  blokje voor de Dear Jane gemaakt. Heb een beetje een "haat/liefde"verhouding met Jane. Soms gaat er een blokje als een speer, zoals deze, maar ben nu een blokje aan het appliqueren en dat wordt veels te groot. Ik snapte er helemaal niks van. Gelukkig is op onze DJ bee veel kennis voorhanden, inmiddels weet ik dat je door het verwerken aan de stof gaat trekken en jawel, dan rekt het dus uit. Dus die gaat overnieuw, goede oefening, Eigenlijk zou ik nog eens een goede workshop in appliqueren moeten volgen maar er zijn zoveel methodes en workshops dat je door de bomen ook het bos niet meer ziet. Voorlopig tobben we nog maar een beetje aan, is ook een kwestie van meters maken, net zoals handquilten.


Nou lieve volgers, medebloggers, dit was het weer voor even, waarschijnlijk las ik voor de zomer weer een blogpauze in, jullie gaat het merken!

groet, Mirjam

6 opmerkingen:

 1. Fijn te horen dat het beter met je gaat zeg en wat een mooie projecten ben je weer mee bezig zeg..................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nav je berichtje op mijn blog. Ja grappig een andere fotoserie van een zelfde dag. Fijn dat het weer war beter met je gaat, lekker met de caravan op. Pad? Nou ik merk het wel weer als je wat schrijft op je blog. Een nice time dan maar groetjes Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Mirjam,
  Heerlijk om te lezen dat het stapje voor stapje vooruit gaat. En beetje bij beetje de HHklusjes van je DH weer kunt terugnemen. Maar hou je borduur-, patch- of quilt-naald maar lekker in je eigen hand. Veel succes met al je projecten.
  Hartelijke groet van Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Mirjam, heerlijk te horen dat het beter met je gaat. Voor een bezige bij blijft het lastig om aan je stoel gekluisterd te zijn.
  En dat je een bezige bij bent blijkt wel uit al je projecten waar je mee bezig bent. Mooie borduurwerken heb je onderhanden!
  Heel veel succes en groetjes 10eke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed bezig, Mirjam, en wat fijn dat het weer beter met je gaat. Door jouw borduurprojecten krijg ik er ook weer zin in!
  Hartelijke quilt- en borduurgroeten van Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik loop een beetje achter, maar wil je wel een fijne vakantie wensen en ik hoop dat het steeds beter met je blijft gaan.

  BeantwoordenVerwijderen