Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 18 oktober 2016

decemberquiltje

 Vorig jaar kocht ik in november op de Quilt en Handwerkdagen in Nieuwegein een compleet pakket om dit decemberquiltje te maken. Het riep me letterlijk de kraam in en ik was op slag verliefd!
Eenmaal thuis ging ik de beschrijving lezen en dat viel niet mee, ik moest stroken van 3 cm  snijden en daar weer 12 ruiten van 60 graden uit snijden, ik snapte er helemaal niks van. Gelukkig zijn er op de quiltbee hele slimme dames die dat wel snapten en met hun hulp is het snijden dus prima gelukt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet of ik dat volgende wel zelf zou kunnen want ik vind het lastig dat gereken.
Het quiltje zelf is echt superleuk geworden, ik ben dik tevreden!
 Nog even 2 foto's in detail!

Eigenlijk jammer dat het af is!


Hierboven nog 2 foto's van het appeltaartbakfestijn en natuurlijk van het Jarige Jetje met haar zeer verantwoorde traktaties. Als Opa ook in de buurt is moet hij even worden uitgedaagd en niks is zo leuk om bovenop hem te klimmen en dan "de middelste hoofdhaar te zoeken". Dat wordt steeds makkelijker constateerde Karlijn want je hebt daar niet veel haartjes meer hoor! En bedankt!

 Volgende keer meer, we gaan met de dames naar Artis, dat wordt weer dikke pret!
1 opmerking: