Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

maandag 7 november 2016

tussendoor project

Zoals ik in mijn vorige berichtje al aankondigde ben ik begonnen met een kerstboomschort. Het idee kwam toen we op de bee eens gingen kijken wat je zoal met een 9 graden liniaal kunt doen. Workshopje doen? Goed idee zeiden wij. Dus ben ik van 10 lappen kerststof (of aanverwante stof) 10 stoken van 1 3/4 inch bij 21 3/4 gaan snijden.


Allemaal nummeren en dan aan elkaar stikken, wat een klus.
Nu is al een beetje te zien, hoe het gaat worden.

Op de bee hebben we met de 9 gradenliniaal om en om trapeziums gesneden.  Dan krijg je uiteindelijk 2 cirkels, voor 2 kerstboomschorten?
Je krijgt dan 4 kwarten die tot 3/4 cirkel worden gestikt. Ik gebruik de 2e cirkel voor de achterkant. Dan is het gelijk afgewerkt. Om het een beetje soepel te houden ga ik een oud laken als tussenvulling gebruiken. Dan quilten, weet nog niet precies hoe, maar dat komt vanzelf, moet even broeien!


Tot snel weer!7 opmerkingen:

 1. Wat een mooi boomschort Ontzettend leuk en mooi gedaan Top Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beautiful tree skirt...that was a challenge, good job!

  Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt mij niet gemakkelijk maar fleurig is het wel.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is hij leuk, Mirjam! Toen ik las "kerstboomschort" dacht ik: duhhhh
  Maar toen zag ik je foto! Hij is echt super! Lijkt me nog een lastig klusje! Ik ga het onthouden :)
  groetjes!
  PS ik ga hoogstwaarschijnlijk zaterdags naar de handwerkbeurs in Zwolle in februari.
  Zou het nu gaan lukken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW! Wat een gaaf schort. Lijkt me idd een hoop werk maar dan heb je ook wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het duurde even voordat ik doorhad wat een kerstboomschort is. En je kleine domme zusje snapt ook helemaal niet hoe je van stroken cirkels kunt maken? !
  Maar jij gelukkig wel en het ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen