Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zaterdag 10 december 2016

donkere dagen van december

Wat was het gisteren grauw en donker, vandaag is al niet veel beter. Tot overmaat van ramp ben ik ook nog eens snipverkouden. Dat verkouden zijn is vervelend, maar dat slaat bij mij altijd op mijn ogen, dus borduren, quilten, het is beetje behelpen. Maar het kan altijd erger dus klaar met zeuren!


Afgelopen zondag zijn we een dagje naar Oberhausen geweest. Prachtig weer, koud, maar staalblauwe lucht, zonnetje en natuurlijk, want daar gingen we voor, de Kerstmarkt. Redelijk druk maar nog niet te! Wij zijn altijd vroege vogels dus om 11.30 liepen we ons al te vergapen aan het moois! Oberhausen is vanaf ons huis dik 2 uur rijden!

Ik ben altijd dol op de winkeltjes van Kathe Wolfahrt, daar kan ik me zomaar een half uurtje zitten te vergapen aan al het gegelitter. Terwijl ik best wel een aards nuchter typje ben hoor, maar met Kerst hou ik wel van een beetje geglitter.
En die prachtige kleine huisjes met lichtjes, hele dorpjes, geweldig, maar zoooo duur, van schrik ben je zo weer buiten!
Ooit kregen wij van mijn ouders een notenkraker in de vorm van een soldaatje. Onze dochter was zo bang van dat ding. Uiteindelijk hebben we hem weggegooid, maar nu stond er dus een levensgrote op de Kerstmarkt. Kon het niet nalaten om een foto te maken en die even te appen naar haar. Uiteindelijk is nu bijna 40 he? Moet je toch wat kunnen hebben? Och gatver, die engerd, reageerde ze direct! Haha, maar ik had stiekem mijn lolletje!In het winkelcentrum, waar alle winkels gesloten waren, stond wel een reusachtige Kerstboom!


Deze week nog wel wat gedaan, zag op een blog van Trui Zwart deze tutorial en ik vond hem zo grappig. Direct 4 gemaakt. Twee hangen er aan weerszijden van een kast en de andere 2? Weggeven denk ik. Altijd mensen die het leuk vinden!


Ik wens al mijn bloglezers een hele gezellige, warme, liefdevolle Decembermaand!


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog heb je!!! En dat kerstmannetje, die wil ik ook eens maken!
  Dank voor je reactie op mijn blog
  Fijne decembermaand

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk kerstmannetje!
  De kerstmarkt ziet er heel sfeervol uit! Blijft altijd leuk die te bezoeken in december!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig blokje heb je gemaakt en beterschap..........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die notenkraker heb er ook een toen ik jong was een gekregen was voor mij de prins in het ballet van de notenkraker... Leuk om zo te lezen dat iemand er heel anders tegenaan kan kijken.
  Beterschap!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen