Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 27 december 2016

Kerstschaap

Een aantal van mijn bloglezers kennen het verhaal van de schapen in de stal al lang, het is net een soapserie en iedere Kerst wordt er een nieuw avontuur aan gebreid.


In het kort even samengevat: DS bedacht in zijn puberteit dat de schapen in onze Kerststal eigenlijk heel zielig waren. Het hele jaar moesten ze in de blauwe doos achter het luik op zolder liggen en mochten 3 weken in de Kerststal staan. En als daar nou nog wat leuks te zien was? Hij vond het niks, nee, die schapen die moesten televisie kijken. Dus de schaapjes werden omgedraaid richting tv. DD deed dapper mee in het hele verhaal. Ouders versus kinderen, zo werkt dat. Wij draaiden de schaapjes dan net zo hard weer om. Dit kabbelde zo een aantal jaar door totdat ze uit huis gingen. Het eerste jaar hebben we de schapen met dubbelzijdig plakband vastgeplakt. Konden ze niet worden omgedraaid. Hilariteit bij de kinderen maar toen gingen ze echt los en van alles verzinnen.We hebben de schapen zelfs met vakantie gestuurd, ansichtkaart in de Kerststal gezet. Wat we allemaal niet bedacht hebben willen jullie niet weten, de gekste toeren hebben we uitgehaald.

Twee jaar geleden haalde ik de beroemde blauwe doos tevoorschijn zo half december. Alle figuurtjes op hun plekje maar waar zijn de SCHAPEN? Doos op zijn kop, we keken elkaar aan en het daagde onmiddellijk, DE KINDEREN! Wel pot.............
Maar hoe en wanneer heeft dat geboefte daar kans toe gezien? Jawel, vast en zeker toen we begin december  in Berlijn zaten. Zelfs de buren zaten in het complot, het moet toch niet gekker worden. Dezelfde avond kwam er een dreigende email van het Schapenbevrijdingsfront. Als we niet zouden beloven dat we de schaapjes mee op vakantie naar Frankrijk namen voor hun broodnodige vertier kregen we ze niet terug. Na wat heen en weer gemail en gedreig van beide kanten gingen we overstag. Ik heb zelfs reistasjes zitten haken, hoe gek kun je wezen.Maar laten we eerlijk zijn, uiteindelijk is dit ook gewoon leuk. Het is inmiddels zo'n rare Kersttraditie geworden en nu gaan ook de kleinkinderen meedoen. Op woensdag voor Kerst waren de dames hier om Kerstukjes te maken en ik zag even het ogenspel tussen moeder en dochters richting de schapen die weer vredig in hun stal zaten. Toen ik 's avonds even goed keek zag ik het al, er was er één weg.Die hebben we gisteren weer terug veroverd. Toen ik aan DD vroeg waar mijn lieve schaapje was zwaaide ze triomfantelijk met het beestje in de lucht en zette het, buiten mijn bereik, weg. Maar ja, ze was natuurlijk wel gastvrouw en in het begin sleepte ze schaapje mee richting keuken en aanrecht maar ik voelde al dat ze dat niet kon volhouden. Dus in een oogwenk was schaapje terug bij de rechtmatige eigenaar. DH zette het schaapje in de auto en daarmee dachten we gewonnen te hebben. Maar we hadden buiten onze bijdehanter zoon gerekend, die joepte de autosleutels. Met 2 kleindochters hangend aan zijn broekriem kon DH nog net voorkomen dat het alsnog mis ging. We hebben het weer gered voor 2016!

Nou, is dat een Kerstverhaal of niet, haha! Als jullie mijn blog nu niet meer willen lezen, ik snap het, beetje raar mens!

Nog even een superleuk nieuwtje! Onze zoon gaat trouwen met zijn lieve vriendin Raquel!
Onze dochter in tranen toen ze gisteren  hoorde dat ze (als ze wilde) mocht getuigen op het huwelijk van haar broer, dus het was 2e Kerstdag echt een dag/avond met een lach en een traan.


Rest mij nog jullie allemaal een goede Jaarwisseling te wensen en tot in 2017!

Ik ga heerlijk de komende dagen borduren en de laatste hoekblokken van mijn Rode Quilt doorpitten. Ben druk bezig met een sticherielabel voor de achterkant, onze trouwtekst komt erop. Volgende keer foto!

Liefs, Mirjam7 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig schapenverhaal. Heerlijk om ieder jaar verder mee te gaan.
  En leuk dat jullie binnenkort ern bruiloft hebben.
  Een goed 2017!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The soap about the sheep! Echt grappig! Wat leuk een bruiloft in het verschiet! Goede jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een hillarische kerst traditie! Leuk joh, en nog een mooie bruiloft in het nieuwe jaar. Fijne jaarwisseling gewenst. Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een kerstverhaal haha, de hele familie speelde mee............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een kerstverhaal haha, de hele familie speelde mee............liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaal! Heerlijk om iedere keer weer wat anders te bedenken, haha!
  Enne....gefeliciteerd met het trouwvoornemen van jullie zoon!
  Krijgt hij nou zijn eigen kerststal op zijn trouwdag?
  groetjes, Trudy
  (PS komend jaar zondag 12 feb. in Zwolle :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Kerstverhaal, ik zat hier echt te "grinniken"op de bank.
  Gefeliciteerd met het trouw-voornemen van zoon

  BeantwoordenVerwijderen