Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 17 januari 2017

dilemma

Inmiddels ben ik toch al wel een paar jaar bezig met mijn Rode Sprei. Heel voortvarend ging ik van start begin 2013. Maar te onervaren en te optimistisch! De quilt zou op ons 40 jarig huwelijk in 2014 wel af zijn. Mis, helemaal mis. De quilt is voor 90% met de hand gemaakt. Ik ben bezig aan de laatste 2 sashings die nog qequild moeten worden. Heb nooit kunnen voorzien dat het zo tijdrovend zou zijn. Nu ik meer tijd heb kan ik wel (bijna) elke dag een paar draadjes quilten en dan schiet het op. Ik wilde eerst de vierkante blokjes tussen de sashings niet quilten maar heb ondertussen besloten dat ik gewoon schuin door het blokje heenquilt, met rood en wit, want mijn quiltwerk is nog niet zo mooi. Van een afstandje lijkt het aardig, totdat je iets verder kijkt. Er valt dus nog genoeg te verbeteren en te leren.
Wat is nu het dilemma? Op de foto hierboven een van de gequilte sashings. De flying gees, de rand van de quilt moet ik dus nog quilten, maar hoe?
Met wit langs de randjes, in het wit? Hetzelfde quiltmotief als de sashings? Hartjes?

Je kunt wat aftobben, vooral als je niet kunt slapen, pffff

Ik ben heel blij dat het label wel klaar is en echt naar mijn zin. Ik heb de tekst van de trouwkaart gebruikt. Mijn broertjes lagen in 1974 helemaal in een deuk toen ze de tekst zagen. Belachelijk vonden ze dat. Natuurlijk was je samen niet alleen!!!
Ik wilde eerst de rozen borduren maar dat werd niks, hartje is ook leuk toch?
Ergens in een hoekje ga ik nog wel 2017 borduren want ik mag toch echt hopen dat het nu niet zolang meer duurt voordat de quilt dan eindelijk over onze echtelijke sponde mag prijken!

Ik hoop dat jullie willen reageren op mijn vraag over het quilten!

Fijne dag allemaal!

Mirjam


5 opmerkingen:

 1. Op deze mooie quilt mag je best trots zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie quilt hoor Mirjam! En ook een leuk quiltpatroon voor de sashings. Ik geloof dat ik voor de flying geese het rustig zou houden door alleen maar om de driehoekjes te quilten. Maar wie ben ik? Uiteindelijk moet je zelf de keuze maken die bij jou past.
  Grappig, wij zijn ook in 1974 getrouwd en ik heet dus ook Mirjam, maar mijn DH heet Cees. Ik hoop dat je blij zult zijn met de keuze die je gaat maken. Succes en fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilt! En met 40 jaar aan herinneringen, die verdiend het om straks te liggen pronken!
  Ik zou de lichte driehoekjes quilten, dan komen de rode zo mooi omhoog. Veel succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige quilt hoor en mooie kleuren.
  Ja een mens kan maar dubben over het quilten hé, denkend dat het wel goed komt ermee. Lekker door gaan......liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou ook net als Mirjam voor het quilten van de flying geese gaan. Ik vind het overigens een hele mooi quilt het eind resultaat mag er zijn hoor juist omdat je er zo onbevangen aan bent begonnen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen