Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

donderdag 16 februari 2017

Zo zit je dan in je woonkamer met allerlei attributen om je heen die hier helemaal niet horen: de vriezer uit de gang midden in de kamer en verhuisdozen met keukenspullen. De meterkastdeur staat tegen de boekenkast. Gatver, ik hou hier helemaal niet van maar wat mot, dat mot he?
De gemeente Lelystad heeft alle gasleidingen in onze wijk afgekeurd. Onze huizen waren een twijfelgeval maar omdat nu eenmaal besloten is dat alle stalen gasleidingen eruit moeten zijn wij dus ook "De Sjaak" Dus komen ze zo nieuwe leidingen leggen en de gasslag in de keuken wordt mee vervangen. Kost je nog een bom duiten ook, pfff

Over 2 weken krijgen we ook nog eens een slimme meter! Nou dan kunnen we er weer vijftig jaar mee voort, zal mijn tijd wel duren! Is mijn kleindochter 60, haha!

Maar al dat gedoe weerhoudt mij er niet van om lekker door te quilten, borduren en sinds een paar weken ben ik in de ban van sokken breien. Ik heb een proefsok gemaakt en heb op de Handwerkbeurs, afgelopen zondag, sokkenwol gekocht en één bol alvast gekregen voor mijn verjaardag!


Het borduren schiet er momenteel beetje bij in maar er komt straks weer genoeg tijd om in de zon de steekjes te zetten.

Wel ben ik bezig met de quilt die over het bed in onze franse caravan gaat komen. Heeft even geduurd voordat ik wist wat ik wilde en belangrijker nog, hoe ik het wilde. Ga in ieder geval de quilt-as-you-go methode hanteren. Ook nog nooit gedaan maar alles is te leren toch?
Kan ik t.z.t. de blokken meenemen naar Frankrijk en ze daar machinaal quilten. Het is de bedoeling dat ik een naaimachine ga meenemen. Lijkt me sowieso super handig. DH zucht en steunt wel een beetje met wat ik allemaal weer mee wil nemen maar ik probeer het niet te horen!


Inmiddels heb ik bijna 180 blokjes gemaakt en misschien moeten er nog wat bij gemaakt worden, ik kan dat nu nog niet zo goed overzien. Heb wel een tekening gemaakt en heb die een beetje in zitten kleuren. Jammer dat de kleindochters er niet zijn die zouden er wel raad mee weten!

A.s. zaterdag ga ik in Ede een workshop Foundation Piecen volgen bij Heleen Pinkster. Het principe ken ik nog van de basiscursus en ik heb ook al wel een paar projectjes gepaperpieced, maar vorig jaar sprak ik op de beurs in Nieuwegein Heleen en ik denk dat ik nog wel wat kan leren, met name de tips en trucs zijn meer dan welkom.
Kreeg de opdracht om wat lapjes in donker, medium en lichte kleurtjes te zoeken voor een vlinder. Dit gaat vast wel mooi worden hoop ik.

Aansluitend gaan we "oude" vrienden bezoeken in Ede, te lang geleden dat we ze gesproken hebben.

De heren monteurs zijn weg, nu gaan we even rap stofzuigen, dweilen, de kasten weer inruimen.

Tot later!
3 opmerkingen:

 1. Niet leuk als je huis op zijn kop moet voor zo'n rot klus maar zoals je al zegt: wat mot dat mot nu eenmaal! Gelukkig heb je afleiding inmeet breien van sokken. Leuk klusje is dat wel he?
  Succes met je nieuwe cursus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend, maar wel weer een veilig gevoel als alles achter de rug is. En wat leuk dat je bij Heleen gaat paperpiecen :) Altijd gezellig, en een goeie 'Juf'.
  Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om een cursus te gaan volgen. Paper piecen is erg leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen