Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van twee prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. Verder vinden wij het heerlijk om in de lente/zomer/herfst, als het lukt, er met de caravan op uit te trekken. Liefst naar een plekje onder de zon!!!Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben graag met van alles en nog wat bezig!

zondag 2 april 2017

Lente


Hallo allemaal,

Alweer april, terwijl ik me zo had voorgenomen nog in Maart een blogje te schrijven. Niet gelukt.
Heb niet stil gezeten, eerst maar eens een foto van mijn breitas, best goed gelukt toch? Nu slingeren mijn korte naaldjes, centimeter en andere attributen niet meer over de bank.


Mijn eerste paar sokken ooit zijn  af. Wat een leuk werkje. De hiel is wel wat te wijd maar langleve Facebook, op de hippesokkengroep worden er dan direct allerlei tips gegeven om dat bij het volgende paar te voorkomen, dus ik ben druk doende met het volgende paar en de adviezen.

Ik heb nu een versterkte hiel gebreid en het lijkt wel wat smaller geworden. Ondertussen krijg ik al opdracht om een paar sokken te breien voor in de klompen. Daar voldoe ik graag aan, dus ook die wol is al gescoord!

Dochter van lieve vrienden is van 3e kindje bevallen en dan is het leuk om toch even wat te maken. Het is een leuk werkje zo'n babybal met rammeltje.
Op mijn naaimachine kan ik letters borduren, heel eenvoudig maar toch leuk om het cadeautje net even persoonlijker te maken. Bovendien heeft dit meisje 2 grote broers boven haar. Dus kan ze straks haar bezit verdedigen voordat hij als voetbal door de kamer gaat!


Ik heb nog meer gemaakt, ben er wel even mee bezig geweest maar durf dit nog niet te laten zien. Is voor het huwelijk van onze zoon. De kans dat hij op dit blog kijkt is niet zo groot, maar je weet nooit, via, via, via! Dus ik neem de gok niet.

Na de bruiloft volgt er meer. Voorlopig gaan wij weer naar ons zomerverblijf met slechte Wifi dus wanneer het volgende blogje wordt geschreven? Geen idee!

Groetjes4 opmerkingen:

 1. Veel plezier in jullie zomerverblijf en met de voorbereidingen van het huwelijk van jullie zoon.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier met de voorbereiding van het huwelijk van je zoon en een mooie breitas heb je gemaakt zeg.......liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n klein cadeautje maken voor een baby. En tassen maken is altijd een succes zo heb je altijd spulletjes die er in gaan. Mooie kleur sokken, ga ook beginnen, heb een beetje drempelvrees.
  Succes met de voorbereidingen voor het huwelijk van zoonlief en fijn verblijf op vakantie adres.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke breitas! Brei je ook onderweg naar Frankrijk? Ik hoef gelukkig geen quiltwerkje te maken voor onze bruiloften, maar ben wel druk bezig met een jurk, jaja!! Haha.
  Heel veel plezier in Frankrijk! Hoop dat ze de WIFI inmiddels verbeterd hebben. Wel zo makkelijk!
  Groetjes, Trui

  BeantwoordenVerwijderen