Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

maandag 13 november 2017

de laatste loodjes

Hallo allemaal,

De laatste loodjes voor onze schoondochter zijn aangebroken, zwangerschapsverlof is vandaag ingegaan. Gisteren hebben we de wieg weggebracht. De wieg is inmiddels 102 jaar oud, de eerste baby die erin lag was mijn Tante Paulien in 1915.
Mijn moeder in 1925, ikzelf in 1953, onze kinderen en nichtjes en neefjes. Ook onze twee kleindochters hebben erin gelegen en heb ik voor de eerste keer de wieg bekleed. Nu, tien jaar later, gingen we in de herhaling. Mijn zusje is een dagje komen helpen en meedenken, heel fijn want ik kan het wel bedenken maar de juiste manier van uitvoeren is soms nog wel eens een "dingetje". Bovendien heeft zij de wieg ook al eens bekleed voor haar kinderen.
Een wand is voorzien van behang met vosjes en daar wilde ik toch wel wat mee. Dus heb ik een vosje wat kleiner gemaakt en op het dekentje geborduurd.


nog even voor de grap:
dit ben ik zelf 64 jaar geleden in dezelfde wieg!
De dekentjes worden ook nu weer gebruikt maar wel een beetje verstopt in een hoesje!
Mijn moeder was erg voor frisse lucht dus werd ik gewoon met wieg en al op het balkon gezet!
Ik ben hier 2 maanden dus eind juni.
Mutsje? Welnee, daar worden kinderen maar tuttig van! Ik haat dus ook mutsen, heb ze nooit op, is vast een overblijfsel uit mijn toch wel ietwat Spartaanse jeugd.


Toch ook wat gemaakt voor aan de muur, ook hierbij het vosje weer gebruikt, weer slag kleiner. Het is een klein quiltje geworden met de eerste regels van 6 kinderliedjes!


Fijne week!10 opmerkingen:

 1. Daar houd ik zo van, iets wat al zoveel jaren in de familie is en nog steeds wordt gebruikt.
  Leuk de vosjes, heb je leuk bedacht.
  Sterkte voor je schoondochter met de laatste loodjes.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig om weer aan de slag te gaan met zo'n mooie wieg en dan voor een kleinkind hoe leuk kan dat zijn.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk allemaal! Bijzonder toch zo'n familiewieg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat enig Mirjam! Het moet heerlijk zijn om zulke mooie dingen te maken voor je kleinkind als aanloop naar de geboorte. Spannende tijd weer....maar je kunt nu al zien hoe welkom het kleintje is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om zo'n oud wiegje steeds opnieuw te gebruiken.
  Nieuw bekleed, dus toch weer als nieuw.
  Tja... vroeger werden baby's niet zo ingepakt. Ook na de geboorte kregen ze bij mij geen mutsje op, dat deed de kraamzuster destijds niet, nog nooit gezien ook.
  Alleen een kruikje, dat dan weer wel, want verwarming in de slaapkamer was er natuurlijk niet, dus vorst op de ruiten :-(
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaal over jullie familiewieg! Hij ziet er geweldig uit met de nieuwe bekleding, klaar voor een volgende generatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk he zo,n wiegje uit de familie. Mijn jongens hebben er ook in gelegen. Zelf opnieuw bekleed toen, zo leuk........liefs.conny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leukkk en.mooiiii de wieg en fantastisch dat ie al zo oud is en heel wat baby.s in geslapen hebben!������

  BeantwoordenVerwijderen
 9. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen