Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

zondag 11 februari 2018

blijft lastig

Zoals gezegd, het blijft lastig om even een blogje te schrijven. Niet omdat ik niet weet wat ik moet schrijven, ik heb altijd wel wat te leuteren maar je moet er toch even tijd voor vrijmaken, mijn hoofd moet toch een beetje in de "blogstand" staan!
De laatste foto's waren van de geboorte van onze kleindochter Ylva, 8 weken inmiddels al weer. Het is een schatje, natuurlijk :))


Op Handwerkgebied ben ik lekker bezig, De hartjesquilt voor kleindochter Karlijn is af en ze heeft hem enthousiast in ontvangst genomen. Het was mijn eerste project met de "quilt as you go methode" en is mij zeer goed bevallen. Wat een verademing die kleinere lappen onder de machine. Met de hand quilten heeft mijn voorkeur maar sommige quilts moeten gewoon snel af. Dus hoppa, meanderen gaat me steeds beter af en het resultaat is leuk. Wat ik wel jammer vindt is dat het wat fluffy effect met meanderen verdwijnt. Dat is wel iets om over na te denken als ik weer zoiets onder handen heb. 

Op 1 februari heb ik samen met de dames van onze Lelystadse bee een workshop "Dansende Libelles"gevolgd. Altijd leuk zo'n workshop.Nog geen foto's van het vervolg, dat komt nog als ik iets meer klaar heb. De Libelles worden op zwarte stof gemaakt en die gaan weer op een ondergrond. Die ondergrond is een paneel wat je kunt aanschaffen, dat vond ik veel te duur. 1,10 x 1.10 voor 27 euro. Echt niet, gaan we niet doen. Op de bee hadden ze op een eerder moment al stof geverfd, daar was ik toen niet bij maar heb me wel kunnen vergapen aan het resultaat en besloten we nog een verfsessie te doen. Dat is ook niet iets wat je zomaar effe doet. Dat vergt behoorlijk wat voorbereiding maar is wel erg leuk om te doen. 
Hierbij mijn paneel, ik ben tevreden!


Nog even een paar foto's van onze verfsessie!

Tot volgende keer!
groet, Mirjam6 opmerkingen:

 1. Heel leuk geworden hoor jouw hartjesquilt en kleindochter is er blij mee zo te zien. 🤗

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief baby-tje, gefeliciteerd. Je hartjes quilt is zo mooi zeg. Ik ga eerdaags ook zien hoe quilt as you co werkt, ben benieuwd hoor. Maar je workshop was heel mooi, je geverfde lap is heel warm zeg van kleur, prachtig................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje, je baby-kleindochter. En wat leuk, je oudste kleindochter blij met zo'n mooie quilt. Wel een leuk idee om met de methode Quilt as you go te doen.
  De libelle's-quilt workshop, is dat meerdere dagen? Ik zag dat deze workshop ook wordt gegeven dichtbij mijn woonplaats.
  Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief kleinkind en een prachtige hartjes quilt.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen