Mijn foto
Mijn naam is Mirjam, geboren in 1953 en al jaren wonend met mijn man Hans in de Flevopolder. Dochter en zoon zijn al een poosje het huis uit. Inmiddels zijn wij de Opa en Oma van drie prachtige kleindochters die we, als we de kans krijgen, heerlijk verwennen. Sinds november 2014 ben ik met pré pensioen. In de zomermaanden zijn we vaak te vinden in ons "zomerverblijf" in de Vendee. Heerlijk in de zon en genieten van alles wat er zoal te doen is op onze camping. Dat kan zomaar van alles zijn, potje jeu de boule, zwemmen, kletsen, fietsen en natuurlijk een wijntje! Sinds 2009 ben ik me bezig gaan houden met quilten. Heb een basiscursus gedaan en ben er helemaal aan verslingerd geraakt. Borduren, breien en haken doe ik ook graag. Kortom, ik ben met van alles en nog wat bezig!

dinsdag 8 januari 2019

2019


Dan zitten we zo maar weer een week in het nieuwe jaar. Waren voor mij rare weken dit jaar. Door het   "nieuwe knietje"was ik minder mobiel en daadkrachtig dan andere jaren. Geen zelfgemaakte Kerststukjes op tafel en Kerstkrans aan de voordeur. Natuurlijk had ik dat prima kunnen doen maar ik wil dan gewoon zelf op pad om de spulletjes te vergaren en dat lukte nog niet. Dus iets mindere uitbundig versierd maar niet minder fijn gehad. Alle kinderen en kleinkinderen op Eerste Kerstdag in huis en dat is alleen maar genieten. DD had ergens een spelletje gezien wat ze wilde spelen. Allemaal rond de tafel, ingepakt cadeautje op tafel. Een doet een Kerstmuts op, ovenwanten aan en probeert het cadeautje open te maken. Ondertussen rolt de buur met de dobbelstenen en op het moment dat  er gelijke cijfers worden gegooid, wordt de Kerstmuts afgerukt, de ovenwanten aangedaan en proberen om dat verhipte pakje te openen. Het moge duidelijk zijn dat degene die het uiteindelijk lukt om dat pakje te openen de inhoud mag hebben. Ik geloof dat ik in maanden niet zon buikpijn van het lachen heb gehad. Dan wordt zo'n spelletje gespeeld, na het eten waarbij er toch ook wel een slokje is genuttigd en succes verzekerd. Uiteindelijk heeft de aanstichtster wel mooi het pakje met inhoud gewonnen!! Ook de 2 kleindochters deden mee, het was werkelijk hilarisch! De jongste kleindochter lag op bed en dat die door al dat kabaal is heen geslapen snap ik nog steeds niet!
Inmiddels fiets ik alweer een aardig rondje door de stad, dus het gaat langzaam, maar gestaag vooruit.

Zo heb ik de afgelopen weken eindelijk de top voor de caravanquilt afgemaakt. In 4 delen, want ik wil hem "quilt as you go"gaan verwerken. Alleen nog geen flauw idee hoe ik dat zal gaan doen. In ieder geval op de naai machine. Heb quiltideetjes gevraagd op Facebook en dat heeft me wel wat inspiratie gegeven maar ben er nog niet uit. Wil wel eens met rulers gaan werken, maar verdorie dat moet je dan weer eerst bestellen en kan ik er dan mee werken?  Goedkoop zijn ze toch ook weer niet. Zucht, wat een dillema's toch weer.Ondertussen ben ik natuurlijk weer op zoek naar een nieuw project, eigenlijk wil ik wel eens van mijn kleine restjes af, want die zijn er genoeg. Op zoek naar een patroon van Crazy Quilts vond ik ook deze. Niet voor restjes maar toch ook wel leuk. Moet even broeien......

Het Crazy Quilt patroon nog niet gevonden maar we blijven zoeken!

Tot het volgende blogje!6 opmerkingen:

 1. Wat een hilarisch spel. Leuk dat je een filmpje plaatste. Je caravanquilt is prachtig en ga je vast goed afmaken en doorquilten. Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend jullie spel met de ovenwanten aan zeg. Dat valt niet mee haha. Je quilt is prachtig en nu succes met verder gaan met door quilten. Beterschap met je knietje he...........liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik het filmpje afdraaide, heb ik zo verschrikkelijk gelachen, dus het zal toen ook wel buikpijn-grappig zijn geweest ;-)
  Mooie quilt en succes met het bedenken van een restjes quilt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je het patroon inmiddels? Hij staat ook op mijn WIM lijst en ik heb het patroon ergens liggen.😃ik wil anders wel voor je kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. al wel gezocht, maar nog niet gevonden, maar ik heb het wel ergens,hihihi

  BeantwoordenVerwijderen